Pagini

galuste de cartofi



un alt desert care imi aminteste de copilarie si de bunica...

1 kg cartofi
faina cat cuprinde (pana se formeaza un aluat nu foarte tare, dar care nu se mai lipeste de maini)
magiun sau prune
apa cu sare

se curata cartofii de coaja, se fierb in apa cu sare si cand se racesc se dau prin masina de tocat carne


se amesteca cu faina si se framanta bine pana se tine ca un aluat



acest aluat se ruleaza si se taie in bucati


se ia fiecare bucata si se formeaza o scobitura in care se pune magiunul / pruna



se formeaza o "minge" si se pun la fiert in apa cu sare (intai se clocoteste apa, apoi se pun cate 4-5 bucati de galusti si se fierb pana se ridica la suprafata si apoi inca 2-3 minute)



cand sunt fierte se scot si scurg bine de apa
cand sunt aproape racite se dau prin pesmet amestecat cu zahar tos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu