Pagini

bulz ciobanesc

mamaliga
branza de burduf

se prepara o mamaliga mai vartoasa din apa, malai si sare
din mamaliga se face o "minge" in mijlocul careia se pune branza de burduf
se pune la cuptor sau pe jar pana devine crocanta la suprafata
branza din interior trebuie sa se topeasca

varianta tatalui meu:

intr-un castron se pune un strat de mamaliga, unul de branza, unul de mamaliga...si tot asa pana se umple castronul, dar astfel incat ultimul strat - cel de deasupra - sa fie de mamaliga
se pune in cuptor pana devine crocanta la suprafata si branza din interior se topeste

3 comentarii:

  1. bun bun bun
    se poate lasa si branza ultimul strat si sa se puna cateva oua batute deasupra
    zic io

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cristina, bulzul este ca o minge de mamaliga cu umpluturas. faptul ca tata il face in castron, pe straturi, nu-i tot una cu mamaliga la cuptor in straturi ;)

      Ștergere
  2. da stiu
    la stana aca merg imi place sa fac bulz si il pun pe plita la jar .

    RăspundețiȘtergere