Pagini

mancare de limba de vita

 a la savori urbane recepie


  • 750 g limba de vita fiarta cu zarzavat pentru supe (morcovi, patrunjel, pastarnac, telina)
  • sare, piper boabe, o ceapa

se pun toate la fiert in oala sub presiune si se fierb timp de 50 minute


Sos de rosii cu masline:

  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 150 ml vin rosu
  • 400 g rosii in conserva
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g masline negre fara samburi
  • 2 felii de lamaie
  • 2-3 cesti de supa (in care a fiert limba) sau apa fierbinte
  • o mana de patrunjel verde tocat

se caleste ceapa cu un praf de sare

cand devine sticloasa se stinge cu vinul rosu, se adauga usturoiul si se lasa sa fiarba bine, pana se evapora alcoolul

se adauga rosiile si 3 cesti din supa in care a fiert limba

se amesteca totul bine si se asezoneaza cu piper negru macinat si foaia de dafin

se aduce la punctul de fierbere si se mai lasa sa clocoteasca incet inca 30 minute

dupa cele 30 minute, se adauga maslinele si lamaia

se mai lasa cateva minute sa clocoteasca (daca este necesar se mai adauga supa)

se adauga limba taiata felii si se mai lasa la clocotit, incet, inca 20 minute

se opreste focul si se adauga patrunjel verde tocat

Sunny Beach / Bulgaria - septembrie 2020

 dupa toata nebunia de anul acesta (cu un concediu in turcia amanat din iunie in septembrie si apoi anulat complet datorita faptului ca nu ne incadram in numarul de zile de concediu), conform traditiei de a petrece prima saptamana din luna septembrie pe litoralul bulgaresc, am rezervat in perioada 01.09 - 07.09.2020 un apartament "family room" la hotel planeta (am fost si anul trecut si am dorit sa mergem "la sigur" sa nu fie nevoie sa incercam locatii noi), de data aceasta gasind un pret atractiv pe www.travelplanner.ro (fata de wwww.booking.com, unde cu reducerea de 10% ca si client genius era mai scump decat ceea ce am rezervat). pe travel planner, acest tip de camera pentru 2 adulti si 1 copil de 9 ani (copilul de 12 ani este considerat adult) era 878 euro, iar pentru 3 adulti 788 euro. bineinteles ca am ales varianta cu 3 adulti (nu am inteles de ce era asa, cred ca o greseala din partea hotelului, dar sincer nu m-a interesat prea tare). am primit un apartament imens (552), curat, cu cateva minusuri, dar fiind in concediu si petrecand mai mult timp pe plaja si la tobogane nu m-au deranjat foarte tare.

livingul vazut din holul de la intrare (in stanga se afla singurul sifonier din tot apartamentul, dotat cu doar 6 umerase, iar in dreapta se afla baia)



canapeaua este extensibila (noi nu am avut nevoie)



dormitorul - erau 2 saltele de o persoana unite



holul dintre dormitor si baie


baia dormitorului



baia livingului



balconul


aquapark-ul format din doar 2 tobogane


pentru plaja, mergeam in fata la Blue Perl, pe langa McDonalds




intr-una din zile, pentru ca dimineata a plouat, dupa amiaza am fost in Nessebar. la dus am luat trenuletul, iar la intoarcere vaporul (10 leva / adult, 5 leva / copil. ne-a lasatpe pontonul din centru, zona hotelului Kuban)


spre deosebire de anul trecut, diversitatea mancarii a fost redusa (nu s-a mai facut bufet special pentru copii), felurile de ciorba au fost reduse de la 3 (tartar zilnic si alte 2 tipuri la fiecare masa) la 2 (vesnicul tartar si inca un fel - miel / pui / legume / vita / perisoare), mancarea gatita a fost si ea redusa, dar parca mai gustoasa si alte feluri fata de anul trecut, prajiturile muuuuuult mai gustoase, fructe muuuuult mai putine (ca diversitate). accesul in restaurant se facea obligatoriu cu masca, era tot all inclusive cu autoservire, mai putin partea de dulciuri si fructe unde erai servit de ospatari.
snack barul a fost mai bine aprovizionat, dar partea de inghetata chiar a lasat de dorit.
parcarea a fost gratuita, in limita spatiului disponibil. noi am gasit loc chiar la intrarea din coltul strazii.
per asamblu: am avut un sejur reusit.