Pagini

capsunata

zilele trecute m-am aprovizionat, numai pentru consum, cu 5 kg de capsuni. adaptand celebra propozitie a lui Caragiale "familie numeroasa, remuneratie mica" la "familie numeroasa, putine fructe", am reusit sa salvez un castron de capsuni pe care le-am folosit la noul meu experiment culinar: CAPSUNATA.

ingrediente:
1 castron de capsuni
cateva linguri de zahar
1 borcan de 800 g


am spalat si am curatat capsunile, le-am taiat pe cele mai mari in sferturi, iar pe cele mai mici in jumatati


am pus in borcan un strat de capsuni....


... peste ele am pus un strat de zahar....


....si iar capsuni, si iar zahar, pana s-a umplut borcanul (ultimul strat este de zahar); l-am pus in frigider la macerat, iar din cand in cand il mai amestecam ca sa se dizolve zaharul; l-am pregatit seara, a doua zi, tot seara, l-am verificat sa vad daca s-a dizolvat bine zaharul. cum mi s-a parut ca mai era zahar nedizolvat, l-am mai lasat pana a doua zi pe la pranz. atunci cand l-am scos din frigider, se vedeau bule mici de aer de la fermentatie. atunci l-am transferat intr-o sticla de 1,5 l, de la apa minerala carpatica (este mai larga si am putut transfera mai usor capsunile).


capsunile gata transferate, impreuna cu sucul lor



peste capsuni, am pus palinca (pentru ca este prea tare pentru gustul meu, am pus jumatate de sticla de palinca). am pus sticla inapoi la frigider, pentru inca 24 ore, apoi am completat cu tuica. mai las sa fermenteze si sa imbine bine fructele cu alcoolul si apoi voi trage la sticle.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu