Pagini

gogosi de post II

a la caietul cu retete recepie


250 ml apa calduta
50 ml ulei
150 g zahar
1 fiola esenta vanilie
1 fiola esenta rom
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
600 g faina
7 g drojdie uscata (sau 25 g proaspata)

ulei (pentru prajit)
zahar pudra cu aroma de vanilie (pentru pudrat)

toate ingredientele, in ordinea de mai sus, se pun in masina de paine, se seteaza pe programul "aluat" si se asteapta pana se face aluatul


cand aluatul este gata (dospit si crescut) se scoate pe masa infainata si se intinde aluatul


cu ajutorul unui pahar dat prin faina, se tae gogosile, care se mai lasa 20 - 30 minute la dospit, apoi se prajesc in tigaie in putin ulei incins (eu am pus ulei ca si cum as face oua ochiuri)




"productia" de gogosi....si spatiul de lucru din bucatarie





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu