Pagini

bulion de rosii

a la maya recepie

rosii coapte bine
ardei
cateva tije de telina + frunze
sare
zahar
piper

se spala rosiile, se taie in patru si se indeparteaza partea verde

bucatile de rosii se prin masina speciala pentru a separa pulpa de coji si seminte

se spala ardeiul si tijele de telina, se curata, se scot semintele si se taie in bucati groase

pulpa de rosii, ardeiul si telina se pun intr-o oala incapatoare, la foc moderat, la fiert
se fierbe fara capac si se lasa pe foc pana se reduce aproximativ la jumatate
se indeparteaza ardeiul si telina
se condimenteaza doar la sfarsit, pentru ca bulionul sa-si pastreze culoarea frumoasa

bulionul se toarna fierbinte in sticlele sterilizate (calde) si se inchid cu dop cu filet, sau ca pe vremea bunicii cu celofan si hîrtie

reteta de baza pentru prepararea bulionului de rosii este simpla si se poate folosi in foarte multe feluri. se poate savura pur, sau cu vodca, cuburi de gheata si o tija de telina  ca Longdrink - mai bine cunoscut sub denumirea de Bloody Mary. bineinteles ca bulionul de rosii se poate folosi si ca baza la sosuri delicioase, supe, pizza, paste fainoase etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu