Pagini

gogosari in sos tomat


5 kg gogosari
250 ml ulei
300 ml otet de topoloveni
500 g zahar
2 linguri sare grunjoasa
800 g pasta de tomate
2-3 foi de dafin
piper macinat dupa gust

uleiul, otetul, zaharul, sarea, pasta de tomate, foile de dafin si piperul se fierb pana incep sa clocoteasca
intre timp, se iau gogosarii, se spala si curate de semnite, apoi se taie in bucati potrivite
cand sosul a inceput sa clocoteasca, se iau gogosarii si se scufunda in sos (pana se inmoaie putin si dau intr-un clocot) apoi se scot cu o paleta si se pun intr-un castron
cand s-au terminat toti gogosarii, se pun in borcane si se toarna sosul peste
se pun capacele la borcane si se pun pe tava in cuptorul incins in prealabil la foc mic
cand sosul din borcane fierbe, se opreste cuptorul si se lasa sa ajunga borcanele la temperature camerei, apoi se acopera cu o patura pana a doua zi de dimineata

2 comentarii:

  1. Te astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie - editia septembrie 2012, a carei tema e "De-ale camarii"!

    RăspundețiȘtergere
  2. alt oțet nu e bun? ;;) fac si eu anul asta , demult ma chinui dar nu am avut rețeta :)

    RăspundețiȘtergere