Pagini

pavlova



am obiceiul ca in fiecarezi sa intru pe blogul meu si sa vad ce au mai gatit fetele din lista mea de bloguri preferate. acum cateva zile, intrand ca de obicei sa verific bucatele altora, am gasit pe blogul Cristinei reteta de pavlova. si cum ma incanta tot ce tine de bezele si capsuni, am dat fuga la piata si mi-am cumparat capsuni. si iata reteta mea de pavlaova, adaptata gustului meu:

6 galbenusuri albusuri
350 g zahar
1 lingurita otet
2 lingurite amidon
200 ml frisca
1 kg capsuni

albusurile se bat spuma



se adauga zaharul si se continua mixarea pana ce acesta se topeste
se adauga otetul si amidonul si se mixeaza pana se incorporeaza bine


tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt pe care se deseneaza in prealabil un cerc
cu ajutorul unei spatule se pune bezeaua in cerc, iar cu posh-ul se fac tepi pe margine


se da la cuptor sa se coace - usuce (usa sa fie intredeschisa) timp de 75 minute



din 500 g de capsuni se face un piure care se amesteca cu frisca batuta bine





se pune acest piure in mijlocul blatului de bezea (racit) iar deasupra se pun capsuni intregi


asta este Pavlova mea, sper sa va placa
nu am pus capsuni multe, deoarece alunecau din cauza piureului de fructe si frisca. ca sa fiu sigura ca nu mi se "imprastie" frisca atunci cand tai prajitura, am adaugat un plic de gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj.


8 comentarii:

  1. Foarte frumoasa pavlova ta si desigur foarte buna cu crema de capsuni. Ma bucur ca ti-a placut reteta mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. deci si tu "spionezi"? e super reteta, dar sunt suparata ca nu mi s-a "legat" crema. din cauza piureului de fructe, s-a cam taiat frisca. dar s-a mancat...

    RăspundețiȘtergere
  3. ce de retete gustoase si aspectoase! super bucatareasa :) si esti si din zona mea (eu stau in bascov).

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu mare drag te invit sa raspunzi provocarii Dulce Romanie, pe care luna aceasta o gazduiesc pe blog-ul meu.. Ingredientele provocarii sunt menta si ciresele... 2 ingrediente pline de inspiratie, zic eu :). Multumesc anticipat .. O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. merci pentru aprecieri deea. poate ai timp si treci prin curtea de arges sa ne si cunoastem, daca tot stai asa aproape...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. antonina, merci pentru provocare. o sa incerc sa ma conformez si sa particip cu ceva delicios. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mika, ai scris galbenusuri in loc de albusuri.
    Din graba , probabil.
    Pupici.
    Faina Pavlova ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. merci gaby_d. nici nu observasem.

    RăspundețiȘtergere