Pagini

pavlova



am obiceiul ca in fiecarezi sa intru pe blogul meu si sa vad ce au mai gatit fetele din lista mea de bloguri preferate. acum cateva zile, intrand ca de obicei sa verific bucatele altora, am gasit pe blogul Cristinei reteta de pavlova. si cum ma incanta tot ce tine de bezele si capsuni, am dat fuga la piata si mi-am cumparat capsuni. si iata reteta mea de pavlaova, adaptata gustului meu:

6 galbenusuri albusuri
350 g zahar
1 lingurita otet
2 lingurite amidon
200 ml frisca
1 kg capsuni

albusurile se bat spuma



se adauga zaharul si se continua mixarea pana ce acesta se topeste
se adauga otetul si amidonul si se mixeaza pana se incorporeaza bine


tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt pe care se deseneaza in prealabil un cerc
cu ajutorul unei spatule se pune bezeaua in cerc, iar cu posh-ul se fac tepi pe margine


se da la cuptor sa se coace - usuce (usa sa fie intredeschisa) timp de 75 minute



din 500 g de capsuni se face un piure care se amesteca cu frisca batuta bine





se pune acest piure in mijlocul blatului de bezea (racit) iar deasupra se pun capsuni intregi


asta este Pavlova mea, sper sa va placa
nu am pus capsuni multe, deoarece alunecau din cauza piureului de fructe si frisca. ca sa fiu sigura ca nu mi se "imprastie" frisca atunci cand tai prajitura, am adaugat un plic de gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe ambalaj.


peste oceanic la cuptor



1 kg peste oceanic
2 morcovi mici
1 radacina patrunjel
1 ardei gras
1 ceapa mica
sare
piper
boabe de enibahar
2 - 3 foi dafin
patrunjel verde
2 rosii
2 catei usturoi
50 ml vin alb
50 ml apa

morcovii se taie bucatele, ardeiul gras se taie cubulete, ceapa se taie marunt, rosiile se taie felii, usturoiul se taie rondele
intr-un vas termorezistent se aseaza morcovul, patrunjelul, rosiile, ardeiul, ceapa si usturoiul

se adauga apoi pestele, dafinul, piperul si enibaharul



se adauga vinul indoit cu apa
se da la cuptorul preincalzit