Pagini

rate de conversie pentru cantitati

preluat de la www.elady.ro

Vrei sa incerci o reteta noua, ai ingredientele, modul de preparare dar te-ai incurcat tocmai la cantitatea de produse care trebuie folosita.
Pur si simplu nu stii cat cantareste o ceasca de zahar si nu ai nicio ideea cati mililitri are o lingura de lapte. Pentru a-ti veni in ajutor ne-am gandit sa-ti oferim rata de conversie pentru o lingura si o ceasca de lichide.


Marimi standard pentru lichide:

1 lingurita = 5 ml
1 lingura = 20 ml
1 lingura si 2 lingurite = 30 ml
¼ ceasca = 60 ml
1/3 ceasca = 85ml
3/8 ceasca = 100ml
½ ceasca = 125ml
1 ceasca = 250ml
1 ½ ceasca = 360ml
1 3/4 ceasca = 420ml
2 cesti = 500ml
4 cesti = 1 litru

Cat cantareste o ceasca de...

In foarte multe carti de retete ceasca este folosita ca unitate de masura. Tocmai de aceea ne-am gandit sa-ti oferim rata de conversie pentru o ceasca din urmatoarele produse:

o ceasca migdale feliate = 90g
o ceasca miez de migdale = 155g
o ceasca fulgi de migdale = 90g
o ceasca mere feliate sau confiate = 125g
o ceasca caise feliate sau confiate = 190g
o ceasca biscuiti sfaramati = 125g
o ceasca pesmet = 125g
o ceasca branza rasa = 125g
o ceasca bucati de ciocolata = 155g
o ceasca nuca de cocos razuita = 90g
o ceasca fulgi de porumb = 30g
o ceasca stafide =155g
o ceasca faina = 125g
o ceasca fructe confiate = 185g
o ceasca ghimbir = 250g
o ceasca miere = 315g
o ceasca nuci tocate = 125g
o ceasca prune feliate = 220g
o ceasca orez gatit = 155g
o ceasca orez boabe = 220g
o ceasca fulgi de ovaz = 90g
o ceasca seminte de susan = 125g
o ceasca margarina sau unt = 250g
o ceasca zahar = 250g
o ceasca zahar praf = 155g
o ceasca arpacas = 60g

...

1 lingurita = 5 g lapte,lapte praf
10 g smantana, unt ,margarina,faina, zahar tos
8 g gris, orez, sare;
7 g nuci, alune, migdale, rasnite, otet
5 g vin, apa, gelatina;
4 g ulei.

1 lingura = 30 g zahar tos /25 g smantana, unt, margarina, faina, gris, orez, sare / 20 g lapte, lapte praf, faina, nuci rasnite, ulei, otet / 15 g vin, apa, gelatina

1 pahar = 320 g sare, otet / 200 g lapte, smantana, vin, apa / 220 g orez / 200 g gris, zahar tos / 160 g unt, margarina, faina / 120 g lapte praf, nuci rasnite

1 praf de sare = 2 - 3 g

1 varf de cutit de sare = 2 - 3 g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu