Pagini

tocana lancashire

8 cotlete de miel, de circa 100 g fiecare curatate de grasime
500 g ceapa, curatat si taiata subtire
4 morcovi mari, curatati si taiati rondele
1 lingura rasa de sare
piper negru proaspat macinat
600 ml bulion de pui
12 stridii vii (optional)
1 kg cartofi curatati si taiati felii subtiri

se incinge cuptorul in prealabil la 180 grade
se pun 4 cotlete intr-o caserola mare, rezistenta la foc, si se acopera cu jumatate din ceapa si jumatate din morcovi
se adauga jumatate din sare si putin piper
se repeta operatia cu cotletele, cepele, morcovii ramasi, se adauga restul de sare, apoi se toarna bulionul de pui
daca se folosesc, se adauga stridiile scoase din cochilii si puse in caserola impreuna cu sucul lor
cartofii se aranjeaza in straturi de felii suprapuse deaspura carnii sau a stridiilor, daca se folosesc
se acopera si se coc in centrul cuptorului 2 ore
se mareste temperatura cuptorului la 230 grade
se scoate capacul de pe caserola si se continua coacerea inca 20 minute sau pana cand cartofii se rumenesc si sunt crocanti, apoi se serveste

in aceasta mancare traditionala, cotletele de miel se coc incet in bulionul gustos de pui cu morcovi, ceapa si cartofi
stridiile proaspete de mare reprezinta un supliment neobisnuit si savuros la aceasta mancare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu