300 g burta de vita
1/2 picior de vitel
1 l apa
1 morcov
1 telina mica
1 ceapa
1 foaie de deafin
3-4 boabe de piper
1 lingura otet
1 galbenus
1 lingurita faina
100 ml smantana
2 catei de usturoi
1 lingurita mustar
sare
se spala burta in mai multe ape si se curata cu sare pana ramane alba
se curata si se spala legumele
se pun la fiert burta, piciorul de vitel, legumele intregi, foaia de dafin si boabele de piper, in apa cu sare
se indeparteaza spuma care se formeaza la inceputul firberii, apoi se lasa la fiert 1 ora
se strecoara supa
se taie fideluta burta
fasiile de burta se pun la fiert inca 50 minute
se amesteca faina dizolvata in 50 ml apa rece cu galbenusul, mustarul, smantana, 200 ml supa racita si un varf de cutit praf de sare
amestecul se toarna in oala peste burta fiarta si se lasa sa dea intr-un clocot
se stinge focul si se adauga legumele pasate, otetul si usturoiul zdrobit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu