Pagini

tocanita de pipote

o caserola de pipote de pui
2 cepe
1 lingura boia dulce
100 ml bulion
sare
piper
1 lingura faina
ulei

se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie si devine sticloasa


se adauga boia, se amesteca de cateva ori si apoi se pun pipotele spalate



se amesteca pana acestea se albesc putin


se acopera cu apa, se adauga sare, bulion si daca aveti 1 lingura pasta de ardei
se lasa sa fiarba la foc mic


cand sunt fierte, separat se amesteca faina cu putina apa si se toarna in oala, amestecand mereu
se lasa sa mai dea cateva clocote
se potriveste de sare si piper
se serveste cu mamaliguta si muraturi

3 comentarii:

  1. incerc reteta chiar acum

    RăspundețiȘtergere
  2. acum am facut reteta. daca se mai adauga si niste chilli, pentru cei carora le place mancarea picanta, e grozava !

    RăspundețiȘtergere