Pagini

tort gabi

blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

albusurile se bat spuma



se adauga zaharul





se adauga galbenusurile unul cate unul





se adauga faina (cate o lingura, apoi se amesteca cu telul de la fundul vasului spre suprafata)





se coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina


crema:


6 galbenusuri
350 g zahar
1 pachet unt

se freaca galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana devine ca o smantana
se lasa pana devine calduta, apoi se adauga untul care a fost frecat pana a iesit apa
se amesteca pana se face ca o crema

crema bezea:

6 albusuri
18 linguri zahar
2 linguri apa

se bat albusurile spuma



se adauga 8 linguri zahar



se arde restul zaharului (10 linguri) cu 2 linguri de apa
asa fierbinte se pune peste albusuri si se bat in continuare

peste blat se pune crema, apoi crema bezea
se poate orna cu ciocolata rasa si nuca prajita si tocata marunt sau se poate lasa simplu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu