blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
albusurile se bat spuma
se adauga zaharul
se adauga galbenusurile unul cate unul
se adauga faina (cate o lingura, apoi se amesteca cu telul de la fundul vasului spre suprafata)
se coace in tava unsa cu unt si tapetata cu faina
crema:
6 galbenusuri
350 g zahar
1 pachet unt
se freaca galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana devine ca o smantana
se lasa pana devine calduta, apoi se adauga untul care a fost frecat pana a iesit apa
se amesteca pana se face ca o crema
crema bezea:
6 albusuri
18 linguri zahar
2 linguri apa
se bat albusurile spuma
se adauga 8 linguri zahar
se arde restul zaharului (10 linguri) cu 2 linguri de apa
asa fierbinte se pune peste albusuri si se bat in continuare
peste blat se pune crema, apoi crema bezea
se poate orna cu ciocolata rasa si nuca prajita si tocata marunt sau se poate lasa simplu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu