Pagini

mandarine cu inghetata si bezea



4 mandarine
4 portii inghetata de vanilie
100 ml sos de caramel
3 linguri rom
1 albus
1/2 lingurita suc de lamaie
40 g zahar pudra
2 lingurite fistic tocat

se decojesc mandarinele, segmentele se separa in partea de sus si se lasa putin la congelator
se aseaza in mandarine cate o bila de inghetata
se lasa la congelator circa 20 minute
se incinge cuptorul la 250 g
se amesteca sosul de caramel cu romul
se repartizeza pe 4 farfurii care se apoi se dau la frigider
se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie si zahar pudra
bezeaua se repartizeza pe mandarine si se gratineaza in partea de sus a cuptorului circa 5 minute pana se rumenesc tepii
se aseaza mandarinele pe farfuriile cu sos de caramel
se orneaza cu fistic si frunze de menta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu