Pagini

insula plutitoare



6 albusuri
500 ml lapte
150 g ciocolata amaruie
1 baton vanilie
5 galbenusuri
200 g zahar
30 g faina
1 praf sare

se bat albusurile spuma
se pune laptele la fiert intr-o cartita, dar nu se lasa sa clocoteasca
se scot cu lingura portii de spuma de albus si se lasa sa fiarba in lapte 3-5 minute
se intorc apoi si se lasa sa fiarba in continuare
se scot insulele plutitoare rezultate si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie
se topeste ciocolata
se cresteaza batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful cutitului
se pune la fiert in lapte, alaturi de baton
cand clocoteste se ia de pe foc
se indeparteaza batonul de vanilie
galbenusurile se bat cu 100 g zahar
se adauga faina si sare
se adauga laptele cald si se pune la foc pana se ingroasa (nu se lasa sa fiarba)
se inglobeaza ciocolata topita
aceasta crema - budinca se aseaza in boluri
restul de zahar se lasa la caramelizat intr-o tigaie
insulele plutitoare se aseaza pe budinca de ciocolata si se topesc cu dare de caramel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu