Pagini

chifle pentru mic dejun....

... sau aceeasi marie cu alta palarie.... si spun asta deoarece am folosit reteta de paine alba, dupa care am urmat pasii



2 cups apa (se poate folosi orice cana cu capacitatea de 250 ml)
1 1 /2 lingura ulei
2 linguri zahar
2 lingurite sare
5 1/4 cups faina (se foloseste aceeasi cana ca si la apa)
1 1 /2 lingura drojdie uscata (1 plic de 7g si 1/2 plic)

se pun toate ingredientele in aceasta ordine in masina de paine, se seteaza masina pe programul "ALUAT" si se asteapta pana este gata


cand MP-ul a terminat de facut aluatul, l-am scos pe masa infainata, l-am intins cu mainile si l-am impachetat de la stanga la dreapta, iar cu ajutorul cripcilor (de fapt am folosit-o numai pe cea alba) si al cantarului de bucatarie am portionat aluatul in bile cu greutatea intre 57 - 65 g





am pus bilele de aluat in tava acoperita cu hartie de copt; am pus un vas cu apa in cuptorul de aragaz si l-am pornit la 220 grade
pana s-a incins cuptorul, am lasat chiflele la dopsit (~ 30 minute), dupa care le-am uns cu un galbenus de ou amestecat cu cateva linguri de lapte si am presarat pe ele seminte de mac (impreuna cu o paine alba - aceeasi reteta)


le-am copt in cuptor pana au prins o frumoasa culoare aurie


sunt atat de pufoase si gustoase, ca nu te mai saturi de ele....



meniu Paste 2015



drob

peste / pastrav - prajit


icre de crap cu ceapa


icre de hering cu ceapa




ciorba de miel

sarmale

cremsnit




eclere


a la lena recepie sau cel mai simplu, metoda mea: se merge la cel mai apropiat laborator si se comanda eclerele. acasa, se pregateste crema de vanilie, glazura de ciocolata si ciocolata topita pentru ornat.
et voila.....





din lipsa de ciocolata alba, am folosit tot ciocolata cu lapte


marinata de miel

 este Sfanta sarbatoare Pascala....toata lumea pregateste mielul: se face ciorba, drobul, friptura....aaaa, friptura....mare dilema de la an la an. eu una m-am saturat sa mananc in fiecare an aceeasi friptura: friptura de miel la cuptor. anu acesta, si datorita faptului ca am primit in dar un vas roman, m-am hotarat sa fac marinata de miel.

intr-un vas incapator, am pus carnea pe care am presarat-o cu sare si condimente pentru friptura, am impanat-o cu catei de usturoi, am presarat peste ierburi de provence, boabe de piper negru, am adaugat 1/2 l vin rose si 2 1/2 cani de apa, am acoperit bine, bine vasul si l-am pus la frigider. seara, am intors carnea (am avut 2 bucati mari de miel, mai bine zis, pulpele din spate) ca sa fie marinata bine si am lasat vasul la frigider pana a doua zi.



dimineata, la 6, am pus vasul roman intr-un lighean, l-am umplut cu apa, am pus capacul la vas - intors invers - pe care l-am umplut cu apa, apoi pe langa vas am turnat apa pana l-am acoperit bine. dupa 4 ore, am scos vasul din apa, marinata din frigder si am transferat marinata din bol in vasul roman. am acoperit vasul si l-am dat la cuptor. am tinut marinata cam 2 ore la cuptor la 180 grade.



marinata, inchisa in vasul ud....


marinata este gata. trebuie pusa in farfurii si servita cu pofta...





oua rosii - metoda "degrade"



gasit pe facebook o poza cu oua in degrade. mi-a placut ideea si am pus-o si eu in aplicare
se spala si se degrseaza bine ouale


se fierb


 se scot pe un servetel si se usuca bine


se pun in pahare de unica folosinta


se pregateste vopseaua lichida conform instructiunilor de pe ambalaj (eu am pus 2 linguri otet si 500 ml apa fiarta)


am preparat vopseaua intr-un vas de inox


am pus in pahar, peste ou, putina vopsea si am lasat 5 minute (trebuie lasate mai mult, pentru a prinde culoare frumoasa) m-am grabit din curiozitate


dupa ce au trecut cele 5 minute, se adauga apa fierbinte in pahar, foarte putina, pentru a trece la urmatoarea culoare din degrade


produsele finite ;)



 pe galben nu se vede asa bine, recomandarea mea este sa sariti din start aceasta culoare