Pagini

tort padurea neagra

a la jamila recepie


un blat cu cacao – blat amandina












700 ml frisca
4-5 linguri zahar pudra
1 esenta vanilie
cirese confiate
100 g fulgi de ciocolata



se taie blatul in trei foi
se bate frisca cu zaharul pudra si esenta

se pune prima foaie pe platou, se monteaza inelul de la forma de tort, se insiropeaza blatul, se adauga o parte din frisca, se pun visine, apoi a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga frisca, visine si ultima foaie de blat insiropata








se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu ciresele confiate si fulgii de ciocolata sau dupa preferinte

editia a II-a


sectiune

tort nava piratilor

1. tortul (blat pandispan cu cacao, crema cu iaurt de fructe, frisca cu bucati de ciocolata)


2. forma de nava



3. l-am imbracat intr-un strat de foi - pandispan, ca sa fie neted. din acest moment am intrat un pic in panica, ca nu mai aveam suficient timp. plus ca m-am enervat ca nu mi-a placut cum arata, dar nu aveam cum sa mai dau inapoi


4. l-am uns cu un strat subtire dec magiun si m-am apucat sa-i aplic fondantul (care nu mi-a iesit la culoare cum doream)


5. aici, gata terminat. cica cu tot fondantul pus. dar nu -am chinuit foarte mult sa fac imbinarile bine. a doua gresala. puteam mai mult de atat, stiu asta. dar nu am mai avut nici chef (mi se facuse un pic rau)


6. gata de servit si de aratat copiilor, care oricum au fost foarte incantati si nu si-au dat seama ca mai trebuia lucrat la el.



7. unul dintre sarbatoriti (in brate la mamaie; cel cu tricoul cu maneci albastre) incantat de tortul lui cu pirati.
se poate considera ca era o corabie a piratilor mai avariata, lovita de o furtuna ;)