din ce am gasit pe net, Jello este un praf pentru jeleuri sau mai bine zis o gelatina colorata si aromata. asa cum se poate vedea si intutorialul de mai sus (accesati link-ul), jello se gaseste in mai maulte variante, cu arome diverse:
Pagini
▼
jello MMF
o alta varianta de gum paste, este cea facuta din marshmallows si jeleu. reteta si indicatiile de preparare le gasiti AICI
din ce am gasit pe net, Jello este un praf pentru jeleuri sau mai bine zis o gelatina colorata si aromata. asa cum se poate vedea si intutorialul de mai sus (accesati link-ul), jello se gaseste in mai maulte variante, cu arome diverse:
din ce am gasit pe net, Jello este un praf pentru jeleuri sau mai bine zis o gelatina colorata si aromata. asa cum se poate vedea si intutorialul de mai sus (accesati link-ul), jello se gaseste in mai maulte variante, cu arome diverse:
paul bradford butter cream recipie
reteta si metoda de preparare AICI
500 g unt lurpak rosu (nesarat)
1000 g zahar pudra
arome dupa gust (nu mai mult de 1 lingurita)
500 g unt lurpak rosu (nesarat)
1000 g zahar pudra
arome dupa gust (nu mai mult de 1 lingurita)
duiuri wilton
cel mai bun kit de duiuri oentru incepatori este WILTON DELUXE DECORATING SET
duiurile incercuite sunt cele care NU fac parte din acest kit.
2110 =1M, 2010 = TRIPLE STAR
si acum duiurile din dotare:
how do cakes work
cautam pe google un tutorial pentru un tort cand am gasit pe pinterest.com aceasta poza. din lipsa de inspiratie in traducerea titlului, am adoptat titlul original al postarii.
si acum sa vedem HOW DO CAKES WORK....
PREPARARE:
1. un blat umed, dar ferm
2. fixati blatul pe suport (lipit cu ganache)
3. o umplutura cu ganache gustos
4. imbracat in ganache (ganache neted peste tot)
5. glazura peste ganache
6. glazura pe platou
7. bete de frigarui pentru structura
8. suporturi de carton pentru separarea nivelurilor
ASAMBLARE:
1. gasiti centrul tortului
2. pozitionati betele de frigarui ca si cum ati face un ceas
3. taiati betele la dimensiunea tortului
4. adaugati ganache pentru a lipi fiecare nivel
DECORARE:
1. creati decoratiile si aplicatile pe tort
2.adaugati buline si dungi
petal cake tutorial
- tort imbracat intr-un strat de buttercream sau frisca (depinde apoi din ce se realizeaza modelul, buttercream sau frisca);
- posh de patiserie;
- dui wilton nr 12;
- buttercream sau frisca in culoarea dorita;
- spatula sau lingurita.
cu ajutorul duiului, se fac puncte de crema pe tort, ca in imaginea de mai jos
cu ajutorul spatului sau a lingurutei, se aplatiseaza punctele de crema, ca in imaginea de mai jos, pozitionand spatula / lingurita in mijlocul punctelor, apasand si tragand inspre lateral
se continua in jururl tortului pana se orneaza complet
tortul gata ornat
P.S. cum coloram in degrade buttercream sau frisca
se pune compozitie in trei boluri. in primul bol se pune culoarea dorita si se amesteca bine pana se omogenizeaza. se o parte din compozitia deja colorata si se adauga in al doilea bol, pentru a obine o nuanta mai deschisa. se amesteca bine pana se omogenizeaza. cand s-a omogenizat culoarea, se ia o parte din compozitie si se adauga in al treilea bol, pentru a obtine ultima nuanta dorita, cea mai deschisa.