Pagini
▼
tort catel
model 1
model 2 - luat de pe culinar.ro
Deci sa incepem. La inceput trebuie sa determinam ce animalut vrem sa facem. In acest caz: un ursulet.
Taiem citeva sabloane pentru corp, dupa care o sa intindem aluatul (daca faceti pandispan sau un aluat curgator, se decupeaza dupa forma sablonului cind e copt).
Iata asa:
Si citeva de diametre diferite pentru cap si fundulet:
Coacem foile:
Le asezam impreuna si apreciem daca e indeajuns pentru un tort (ca inaltime):
Le ungem cu crema (nu ne zgircim la crema ca de asta depinde cit de moale si patruns va fi tortul, deci si capabilitatea de sculptare):
Punem tortuletul pe un platou pregatit, si determinam unde o sa fie capul (dar autoarea nu prea determina pina la sfirsitul lucrului):
Citeva foi rotunde la fundulet:
Inca odata acoperim totul bine cu crema si il lasam sa se imbibe. Pentru asta ne trebuie cam 2 ore.
Mai departe se incepe cel mai greu lucru, de a sculpta ceea ce o sa se numeasca ursulet. Pentru fiecare situatie in parte va fi ceva individual. De exemplu in acest caz:
1. Se lasa capul ursuletului in jos si se rotunjeste.
2. Labutele din urma se fac mai grosute si se taie putin acolo unde vor fii talpile (sub un unghi).
3. Se face talia putin mai subtire.
4. Se contureaza urechile si nasucul din ceea ce am taiat din el.
5. Funduletul se indrepta putin, se sculpteaza linia coloanei vertebrale (aproape de cap se face mai jos decit linga fundulet).
Ursul dupa operatie:
Acum cu cutitul sau paleta indreptam si netezim neregularitatile - netezim pielea (pentru o lunecare mai buna folosim crema si cutit)
Iata asa arata ursul dezbracat:
Acum ustensila cu care se va face blanita:
Si la sfirsit atasam nasucul, peticelele si cusaturile:
O poza cu un catelus care se poate face in aceeasi maniera:
model 2 - luat de pe culinar.ro
Deci sa incepem. La inceput trebuie sa determinam ce animalut vrem sa facem. In acest caz: un ursulet.
Taiem citeva sabloane pentru corp, dupa care o sa intindem aluatul (daca faceti pandispan sau un aluat curgator, se decupeaza dupa forma sablonului cind e copt).
Iata asa:
Si citeva de diametre diferite pentru cap si fundulet:
Coacem foile:
Le asezam impreuna si apreciem daca e indeajuns pentru un tort (ca inaltime):
Le ungem cu crema (nu ne zgircim la crema ca de asta depinde cit de moale si patruns va fi tortul, deci si capabilitatea de sculptare):
Punem tortuletul pe un platou pregatit, si determinam unde o sa fie capul (dar autoarea nu prea determina pina la sfirsitul lucrului):
Citeva foi rotunde la fundulet:
Inca odata acoperim totul bine cu crema si il lasam sa se imbibe. Pentru asta ne trebuie cam 2 ore.
Mai departe se incepe cel mai greu lucru, de a sculpta ceea ce o sa se numeasca ursulet. Pentru fiecare situatie in parte va fi ceva individual. De exemplu in acest caz:
1. Se lasa capul ursuletului in jos si se rotunjeste.
2. Labutele din urma se fac mai grosute si se taie putin acolo unde vor fii talpile (sub un unghi).
3. Se face talia putin mai subtire.
4. Se contureaza urechile si nasucul din ceea ce am taiat din el.
5. Funduletul se indrepta putin, se sculpteaza linia coloanei vertebrale (aproape de cap se face mai jos decit linga fundulet).
Ursul dupa operatie:
Acum cu cutitul sau paleta indreptam si netezim neregularitatile - netezim pielea (pentru o lunecare mai buna folosim crema si cutit)
Iata asa arata ursul dezbracat:
Acum ustensila cu care se va face blanita:
Si la sfirsit atasam nasucul, peticelele si cusaturile:
O poza cu un catelus care se poate face in aceeasi maniera:
tort cars
de ziua puiului meu i-am facut un tort cu tema CARS
Tort cu blat de pandispan cu cacao insiropat bine asa cum imi place mie, mousse de ciocolata cu lapte, mousse de piersici, ornat cu o vafa cu cars, frisca si spirale din ciocolata alba & cu lapte
si sectiune:
lichior de oua
varianta 1
10 oua foarte proaspete
100 g zahar
1 plic de zahar vanilat
250 ml rom alb
2 linguri de lapte condensat
se separa galbenusurile de albusuri pastrand 2 albusuri deoparte (restul albusurilor se pot folosi la altceva)
galbenusurile se pun intr-un bol
se bat la viteza mare, cu mixerul, 2 albusuri pana se obtine o spuma in care se incorporeaza treptat zaharul si zaharul vanilat
in spuma de oua se incorporeaza treptat laptele condensat şi romul, amestecand mereu la viteza mica
se adauga compozitia la galbenusuri si se amesteca pana devine totul o crema
se tine la rece pentru minim 5o de minute si se serveste ca atare
varianta 2
1 litru lapte
8 galbenusuri
10 linguri cu varf de zahar tos
3 pliculete de zahar vanilat (+ o esenta de vanilie optional)
200 ml de rom (se poate inlocui cu whiskey sau cognac)
se pune la fiert laptele cu vanilia, la foc mic
intre timp, se freaca galbenusurile cu zaharul tos pana cand devin o crema groasa, ca o alifie
peste crema de galbenusuri se adauga in fir subtire laptele, amestecand in continuu cu mixerul la viteza 1 sau cu o lingura de lemn
compozitia obtinuta se pune in aceeasi oala in care a fiert laptele si se tine la foc mic pana cand incepe sa se ingroase, fara a da in fiert si amestecand in continuu, cu mare grija, ca sa nu se taie
se doreste o consistenta cremoasa, care sa acopere lingura ca o glazura
cand laptele are aceasta textura, se ia de pe foc si se strecoara, folosind o sita fina sau un tifon, intr-un vas curat
se adauga romul, amestecand bine si se lasa lichiorul sa se racoreasca
se toarna apoi in sticle si se tine la rece
varianta 3
200 ml alcool (se poate folosi si tuica de casa)
7 galbenusuri
300 ml lapte
250 ml frisca lichida
300 gr zahar pudra
esenta vanilie (bourbon de la Dr. Oetker)
se bat galbenusurile cu zaharul pana se face ca o crema
se adauga frisca putin cate putin si se mixeaza pana se ingroasa putin compozitia
se adauga laptele (nefiert) tot cate putin si se mixeaza in continuare
dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se adauga vanilia
se adauga apoi alcoolul
se strecoara apoi compozitia obtinuta si se pune in niste recipiente de sticla care se dau la rece
10 oua foarte proaspete
100 g zahar
1 plic de zahar vanilat
250 ml rom alb
2 linguri de lapte condensat
se separa galbenusurile de albusuri pastrand 2 albusuri deoparte (restul albusurilor se pot folosi la altceva)
galbenusurile se pun intr-un bol
se bat la viteza mare, cu mixerul, 2 albusuri pana se obtine o spuma in care se incorporeaza treptat zaharul si zaharul vanilat
in spuma de oua se incorporeaza treptat laptele condensat şi romul, amestecand mereu la viteza mica
se adauga compozitia la galbenusuri si se amesteca pana devine totul o crema
se tine la rece pentru minim 5o de minute si se serveste ca atare
varianta 2
1 litru lapte
8 galbenusuri
10 linguri cu varf de zahar tos
3 pliculete de zahar vanilat (+ o esenta de vanilie optional)
200 ml de rom (se poate inlocui cu whiskey sau cognac)
se pune la fiert laptele cu vanilia, la foc mic
intre timp, se freaca galbenusurile cu zaharul tos pana cand devin o crema groasa, ca o alifie
peste crema de galbenusuri se adauga in fir subtire laptele, amestecand in continuu cu mixerul la viteza 1 sau cu o lingura de lemn
compozitia obtinuta se pune in aceeasi oala in care a fiert laptele si se tine la foc mic pana cand incepe sa se ingroase, fara a da in fiert si amestecand in continuu, cu mare grija, ca sa nu se taie
se doreste o consistenta cremoasa, care sa acopere lingura ca o glazura
cand laptele are aceasta textura, se ia de pe foc si se strecoara, folosind o sita fina sau un tifon, intr-un vas curat
se adauga romul, amestecand bine si se lasa lichiorul sa se racoreasca
se toarna apoi in sticle si se tine la rece
varianta 3
200 ml alcool (se poate folosi si tuica de casa)
7 galbenusuri
300 ml lapte
250 ml frisca lichida
300 gr zahar pudra
esenta vanilie (bourbon de la Dr. Oetker)
se bat galbenusurile cu zaharul pana se face ca o crema
se adauga frisca putin cate putin si se mixeaza pana se ingroasa putin compozitia
se adauga laptele (nefiert) tot cate putin si se mixeaza in continuare
dupa ce s-au omogenizat bine ingredientele, se adauga vanilia
se adauga apoi alcoolul
se strecoara apoi compozitia obtinuta si se pune in niste recipiente de sticla care se dau la rece
desert anatolia
3-4 clatite
1 portocala
3 cupe inghetata de fructe de padure
frisca
topping de ciocolata
se ruleaza clatitele si se taie fasii
portocala se curata de coaja si se taie cubulete
se aseaza clatitele pe o farfurie, peste ele se pun cubuletele de portocala
peste portocala se aseza cupele de inghetata
printre cupe si peste ele se pune frisca
peste frisca se adauga toppingul de ciocolata
1 portocala
3 cupe inghetata de fructe de padure
frisca
topping de ciocolata
se ruleaza clatitele si se taie fasii
portocala se curata de coaja si se taie cubulete
se aseaza clatitele pe o farfurie, peste ele se pun cubuletele de portocala
peste portocala se aseza cupele de inghetata
printre cupe si peste ele se pune frisca
peste frisca se adauga toppingul de ciocolata