panna cotta



1. panna cotta cu vanilie

1/2 l smantana (eu am folosit Dorna rosie)
1/2 l lapte
200 g zahar pudra
32 g gelatina

laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba
gelatina se pune la inmuiat in apa rece


cand s-a umflat se pune la topit in laptele caldut


daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva se mai pune putin pe aragaz la foc mic pana cand se topeste
in alt vas se pune smantana cu zaharul pudra la foc mic si se amesteca pana ce se topeste zaharul



se amesteca continutul celor doua vase si se varsa compozitia obtinuta in forma





se pune cateva ore (cel mai sigur e de la o zi la alta) in frigider

se poate orna apoi in mod traditional cu caramel, daca alegeti acesta, trebuie unsa forma cu caramel inainte de a varsa compozitia, dar asupra reusitei eu nu garantez pentru ca nu l-am facut niciodata cu caramel
am pus o lingurita zeama de dulceata de cirese






se poate manca simpla sau decorata cu dulceata sau siropuri de fructe

2. panna cotta cu cafea

1/2 l smantana (eu am folosit Dorna rosie)
1/2 l lapte
200 g zahar brun
32 g gelatina
cafea rece

laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba
gelatina se pune la inmuiat in cafeaua rece
cand s-a umflat se pune la topit in laptele caldut
daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva se mai pune putin pe aragaz la foc mic pana cand se topeste
in alt vas se pune smantana cu zaharul la foc mic si se amesteca pana ce se topeste zaharul
se amesteca continutul celor doua vase si se varsa compozitia obtinuta in forma unsa cu ulei vegetal (ulei de cocos)
se pune cateva ore (cel mai sigur e de la o zi la alta) in frigider

am procedat ca la reteta de panna cotta simpla, in care am adaugat 2 linguri cafea neindulcita




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA