sigur este cactus...

... pentru ca inteapa...
de mica, am avut in casa acest tip de cactus. unii ii spun "limba soacrei", altii "cactusul pastelui". mergand la cumparaturi in kaufland, mai pe iarna, am gasit la oferta cactus alb si rosu, cu bobocei cu tot. i-am luat si i-am pus in living, intr-o zona nici prea luminoasa, nici prea intunecata. i-am udat cam o data pe saptamana. le-a mers binisor, dar de cand i-am mutat in geamul de la bucatarie, unde cade mereu lumina pe ei, le merge cel mai bine. iar udatul, nu trebuie asa rar, ci din contra, zilnic.
cel alb si roz au boboci mari, cel roz (luat din billa) nu are inca boboci, ci a facut lastari noi.

roz


alb


rosu


galben - planta adultarosu - planta adulta

in ultimul timp planta s-a umplut de o "chestie" alba. tot cautand, am aflat ca sunt paduchi lanosi si ca trebuie stropita planta cu MOSPILAN, iar din cand in cand trebuie facut dus plantei (se stropeste ori cu furtunul ori cu dusul de la baie, depinde de zona in care este tinuta planta si de marimea ghiveciului)
planta "pui" - alb


rosu


am primit sfaturi de la o doamna despre cum sa ud acest tip de cactus: am pus ghiveciul intr-o cutie de la savarina si pun apa ori decate ori este necesar (nu mai mult de 1 data/zi, daca planta trage toata apa). cam o data pe luna o "hranesc" cu zat de cafea diluat in apa


aici se poate vedea nivelul de apa de astazi


tot o data pe luna ii pun si ingrasemant

21.04.201622.04.2016roz


rosu23.04.2016

alb


roz


rosu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA