blat pizza

aluat pentru o tava de 35/38 cm
aceasta este o pizza cu aluat mai gros, dar pufos si usor

350 g faina
1 lingura unt, la temperatura camerei
20 g drojdie proaspata
1 lingurita rasa de sare
220 ml lapte (3,5 %), la temperatura camerei

se pune laptele, tot, intr-un castron



se faramiteaza drojdia, se pune in lapte si se amesteca bine





se lasa asa ~ 20 minute
se adauga untul la lapte si se framanta cu mixer sau la robot, adaugand cate putina faina amestecata cu sare



se framanta incet/usor, pana s-a adaugat toata faina
cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului e gata
se ung mainile cu putin ulei, iar din aluat se formeaza o bila care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul



se unge o tava cu ulei de floarea soarelui



se intinde aluatul in tava cu ajutorul palmelor / degetelor Nu se intinde cu sucitorul!
se pune tava in cuptorul putin preincalzit 40°C ~ 10 minute, dupa care se scoate tava si se incalzeste cuptorul la 250°C - 300°C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA