chifle pentru mic dejun....

... sau aceeasi marie cu alta palarie.... si spun asta deoarece am folosit reteta de paine alba, dupa care am urmat pasii



2 cups apa (se poate folosi orice cana cu capacitatea de 250 ml)
1 1 /2 lingura ulei
2 linguri zahar
2 lingurite sare
5 1/4 cups faina (se foloseste aceeasi cana ca si la apa)
1 1 /2 lingura drojdie uscata (1 plic de 7g si 1/2 plic)

se pun toate ingredientele in aceasta ordine in masina de paine, se seteaza masina pe programul "ALUAT" si se asteapta pana este gata


cand MP-ul a terminat de facut aluatul, l-am scos pe masa infainata, l-am intins cu mainile si l-am impachetat de la stanga la dreapta, iar cu ajutorul cripcilor (de fapt am folosit-o numai pe cea alba) si al cantarului de bucatarie am portionat aluatul in bile cu greutatea intre 57 - 65 g





am pus bilele de aluat in tava acoperita cu hartie de copt; am pus un vas cu apa in cuptorul de aragaz si l-am pornit la 220 grade
pana s-a incins cuptorul, am lasat chiflele la dopsit (~ 30 minute), dupa care le-am uns cu un galbenus de ou amestecat cu cateva linguri de lapte si am presarat pe ele seminte de mac (impreuna cu o paine alba - aceeasi reteta)


le-am copt in cuptor pana au prins o frumoasa culoare aurie


sunt atat de pufoase si gustoase, ca nu te mai saturi de ele....



3 comentarii:

  1. Sunt minunate aceste chifle! Au coaja rumena si subtire si miez aerat. Te-am adaugat acum in blogroll-ul nostru! Succes! :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA