cum sa faci o bucurie unui copil...


...sau cum sa faci un tort pe care sa-l iubeasca sarbatoritul/a si invitatii

nu stiu cati dintre voi ati auzit de Buddy Valastro, celebrul Maestru cofetar din New Jersey. am ramas fascinata de torturile lui, adevarate opere de arta, si am urmarit toate emisiunile de la TLC despre celebra familie Valastro. am descoperit si la noi, in blogosfera, cateva "clone" de-ale lui Buddy: Lily, Lissa, Viorica, Giovanna, Mary, etc (le-am enumerat doar pe cele pe care le-am "cunoscut" eu). la Mary pe blog am gasit un articol foarte intersant despre cum se fac torturile speciale. articolul complet AICI. am avut o tentativa de facut tort masinuta (aici) si o alta tentativa cu o masinuta din RKT de care chiar sunt multumita de cum a iesit (aici). acum, datorita lui Lily, am schimbat strategia: fac masinuta din salam de biscuiti si o pun peste tort (inspiratia aici).
si acum sa vorbim despre etapele de lucru:
1. stabilirea temei. orice tort special are o anumita tema. in cazul meu: masina.
2. stabilirea planului de lucru: transpunerea pe hartie a ideei. 
3. prima etapa de lucru: tablita cu numele sarbatoritului (inspiratie viorica). tinand cont ca-i prima data cand fac, va rog sa fiti indulgenti cu mine :)



4. cat timp se usuca tablita, am modelat masina (asa cum am spus si mai sus, din salam de biscuiti)


5. "cosmetizarea" masinutei: am imbracat-o intr-un strat de gem si apoi am pus pasta de zahar. am facut elementele secundare: parbriz, luneta, geamuri laterale, faruri, etc.



6. tortul propriu zis: blat pandispan insiropat cu sirop de capuccino, mousse de ciocolata, mousse de cocos, acoperit cu glazura de ciocolata si imbracat cu "tigarete" dulci.


4 comentarii:

  1. Draga mea esti foarte priceputa ! Felicitari, tortul este super !

    RăspundețiȘtergere
  2. sanda, daca tu consideri ca este super tortul si ca sunt priceputa, atunci chiar asa o fi, tinand cont ca vine din partea unei experte. :)
    multumesc pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi tu eşti o clonă a lui Buddy Valastro. Te urmăresc cu plăcere şi sper să învăţ cât mai mult şi de la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merci. dar nu-ti spun cat m-am chinuit...daca cauti cu atentie torturile masinuta pe care le-am facut, iti poti da seama...ideea e sa ai timp si sa vezi tortul in forma finita cu ochii mintii si apoi totul este realizabil. ;)

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA