croissant bicolor



reteta a la isabela

ingrediente
500 ml apa minerala
3 linguri zahar
1 lingurita sare
200 ml ulei
3 linguri cacao
vanilie (eu am avut esenta de lamaie)
faina cat cuprinde (~1 kg)
50 g drojdie proaspata
gem de gutui

sirop
250 g zahar
100 ml apa
vanilie (eu am pus esenta de lamaie)
se fierb 5 minute apoi se lasa la racit

se pun in masina de paine apa, sarea, zaharul, uleiul, esenta, faina si drojdia se porneste masina pe programul de framatare si dospire / aluat
CINE NU ARE MASINA DE PAINE POATE FOLOSI INDICATIILE DE LA PAINE IMPLETITA
cand este gata se scoate aluatul si se imparte in doua, o parte se mai framanta cu cacao, iar cealalta cu putina faina




se pun in vase si se acopera, lasand aluatul sa-si dubleze volumul
fiecare bila se imparte in 4


se ia o parte din aluatul maro si se intindem, dandu-i-se o forma rotunda
la fel procedeaza si cu cel alb



se suprapun foile, se mai da usor cu sucitorul si se impart in 8



pe fiecare triunghi se aseza gem de gutui



se ruleaza, dand forma de corn




se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20 de minute
cat sunt calde se dau prin sirop
se pot tavali si prin nuca de cocos sau pot fi presarate cu zahar brun


2 comentarii:

  1. ce faine sunt cornulele!! si foarte bune cu dulceata de gutui sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merci dian@. chiar sunt delicioase cu dulceata de gutui. dar cu rahat sunt si mai si...;)

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA