glazura de ciocolata

pentru glazura de ciocolata, eu folosesc 2 variante:

1. glazura de ciocolata de la Dr. Oetker



2. a la lily recipe

300 g ciocolata amaruie
450 - 500 ml frisca lichida

se topeste ciocolata
frisca lichida se adauga treptat in ciocolata topita si se amesteca energic pana se obtine o consistenta potrivita pentru glasare (trebuie sa aiba consintenta unei smantani subtiri, deci daca e nevoie se mai poate adauga frisca)

guguluf



5 oua
200 g zahar
350 g faina
50 g amidon (Gustin - Dr. Oetker)
1 plic praf de copt
75 ml lapte caldut
250 g unt topit
1 fiola esenta rom (Dr. Oetker)

se bat albusurile spuma
se adauga zaharul
apoi galbenusurile
apoi untul
se amesteca faina cu amidonul si praful de copt
se adauga acest amestec in compozitia de mai sus, putin cate putin amestecandu-se de la fundul vasului spre suprafata
se adauga laptele si aroma
forma se unge cu unt si se tapeteaza din belsug cu faina
se pune compozitia si se da la copt in cuptorul incins in prealabil la 180 grade
rece se scoate din forma
se serveste cu glazura de ciocolata deasupra



x

bulete de cascaval

Reteta preluata de la Amalia

500 g cascaval
2 oua
4 linguri faina
1 varf de cutit praf de copt

se amesteca ingrendientele bine
se formeaza bile de marimea unei cirese mai mari (se umfla mult in timpul prajitului)
se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc putin
se scot pe hartie absorbanta de bucatarie
se pot servi atat reci cat si calde

salata de cartofi cu masline

de la bunica mea o stiu sub denumirea de "salata orientala"


4-5 cartofi medii
1 ceapa mare
200 g masline negre fara samburi
otet
sare

se fierb cartofii


se taie cubulete
se toaca ceapa
se freaca cu sare
se pune peste cartofi
se adauga maslinele


se adauga otet si putin ulei dupa gust




butter cream

250 g unt/margarina
200 g zahar pudra

se freaca bine pana devine ca o crema
se foloseste pentru acoperirea torturilor, pentru umplerea lor (se pot adauga diverse arome, alune tocate marunt, etc.) sau ca baza pentru pasta de lapte praf / pasta de zahar / gum paste.

gum paste

150 g marshmallows
330 g zahar pudra
3 linguri apa

acesta este pachetul de marshmallows luat din carrefour



acestea sunt celebrele marshmallows - ale mele sunt albe si roz pal



se dizolva caramelele impreuna cu apa pe baie de aburi



aici sunt topite (tocmai luate de pe baia de aburi)



cand s-au topit caramelele (arata ca o compozitie de bezea), se adauga 100 g zahar
se amesteca bine



restul de zahar se pune sub forma de vulcan pe o planseta de lucru
se toarna compozitia de pe foc
se amesteca bine pana s-a incorporat tot zaharul; are consistenta pe care au avut-o marshmallows inainte de topire (foarte pufoase si elastice)
se face o minge



se acopera cu folie



se lasa la odihnit 24 de ore in dulap, NU IN FRIGIDER

royal icing

1 albus
zahar pudra
2-3 lingurite suc de lamaie

se bate spuma tare un albus de ou



se pune zahar pudra pina se face ca smantana de gros
se adauga 2-3 lingurite suc de lamaie



se mai adauga zahar pina s-a facut ca o compozitie de bezea, deci nici subtire nici gros rau (cind dai cu lingura se vede fundul vasului si incet incet se acopera)




video

plastelina de ciocolata

a la seima recipe

114 gr ciocolata alba (sau de lapte)
42 gr miere artificiala (sau miere de albine)

se topeste ciocolata pe baie de aburi (vasul in care se topeste ciocolata sa nu atinga apa din vasul de desubt)
se amesteca continuu cu o lingura de lemn, pana se topeste toata ciocolata
se scoate vasul de pe baia de aburi si se adauga toata mierea
se amesteca bine cu lingura de lemn pana toata ciocolata se desprinde de pe peretii vasului
se inveleste ciocolata in folie si se pune la frigider pentru cel putin 24 de ore
cand se doreste, se scoate si se mai farmanta putin ca sa se incalzeasca
apoi se modeleaza

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PrintFriendly

Stefan

Lilypie Kids Birthday tickers

Luca

Lilypie Kids Birthday tickers

Ne este mereu dor de tine...

Lilypie Angel and Memorial tickers

IOANA nu te vom uita NICIODATA